22 Ayar Bilezik Satışında İşçilik Hesaplama

22 Ayar Bilezik Satisinda Iscilik Hesaplama

Altın sahip olduğu değer, asırlık geleneklerden ve dini inançlardan kaynaklanan tasarımlarla devam ediyor. Süsleme şeklindeki sarı altın zamanla değer kazanan harika bir yatırım seçeneğidir. Altın yeryüzünde bulunan sarı renkli değerli bir eşya olarak kabul edilir. Altının sürekli artan değeri, onu güvenli bir liman, yani kriz zamanlarında değerini koruyan veya artıran bir yatırım haline getiriyor.

Türkiye’de, altın en büyük pazarlardan biridir ve lider bir oyuncudur. Altın talebindeki büyüme piyasayı yönlendirmektedir. Altın, Türk kültüründe merkezi bir role sahiptir ve bir değer, bir statü ve zenginlik sembolü ve birçok Türk ritüelinin bir parçası olarak kabul edilir. Altın takılar, düğünlerde yakın akrabalar arasında hediye vermek için de kullanılır. Türkiye’nin her yerinde nüfusumuz arasında, altına olan çok derin bir ilgi, geleceğe yönelik bir altın yatırım olarak güvenliği ve taşınabilirliği de çok önemlidir.

22 Ayar Bilezik Satışında İşçilik Hesaplama

Altın takı alıyorsanız günlük altının fiyatından fazlasını bilmeniz gerekmektedir. Kendinizi altın gramajına alıştırmalısınız. Bu, herhangi bir altın takının fiyatındaki hesaplama da olabilir. Zira altın alacaksanız mutlaka bu işte biraz da olsa bilgi sahibi olmalı ya da bilen biri ile altın satın almalısınız. Zira piyasada altın takı satan çok fazla kuyumcu bulunmaktadır. Yerel ya da bilmediğiniz bir kuyumcuda ne istediğimizi seçerek 22 ayar bilezik seçmenize rağmen, genellikle teklif edilen fiyatı sorgulamıyoruz. Ancak bu çok yanlış sadece bir tane kuyumcu değil en az 5-6 tane farklı bölgelerde kuyumcuları gezmelisiniz.

22 Ayar Bilezik Satisinda Iscilik Hesaplama 2

Altın fiyatları her şehirde farklılık gösterebilmektedir. Zira her şehrin altın kuyumcu odası bulunmaktadır. Hepsi de farklı farklı fiyatlar çıkartmaktadır. Çok büyük farklar olmasa da fiyatlar da değişkenlik görünebilir. Ancak aynı şehirde iseniz fiyatlar genelde aynıdır. 22 Ayar Altın takılar için alışverişe gittiğinizde, piyasada standartlaştırılmamış altın takılar bulacaksınız. Standartlaştırılmamış altın takılar, müşterileri altın içeriğinin saflığı konusunda garanti vermez. Öte yandan, Altınkonak firmamız bu standartları belirleyerek müşterilerimize kaliteli işçiliğe ve yasal standartlara göre altın takıları belirli standartlarda satmaktadır. Standartlaştırılan altın takılar, altının saflığını belirler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sahte Altın Nasıl Anlaşılır?

22 Ayar Altın İşçilik Fiyatı

22 ayar altın bilezik modellerinde işçilik fiyatında bir çok faktör bulunmaktadır. 22 ayar bilezik fiyatlar bileziğin ayarına, işçiliğine, kuyumcunun karına ve piyasalarda altının değerine göre anlık olarak değişebilmektedir. Altın bilezik satın alırken mutlaka altının dijital terazide gramına bakın ve not edin. Altını satın aldıktan sonra da mutlaka başka bir kuyumcuya altının gramajını ve ayarını sorgulatın. Siz değerli müşterilerimiz için en iyi ve garanti yöntemlerden biri de budur. 22 ayar altın bileziği bizden alsanız da başka bir kuyumcuya sorabilirsiniz. Aklınızda şüphe kalmaması için yapabilirsiniz.

Müşterilerde genel kanı 22 Ayar Altının işçilik olmadığıdır.Fakat bu yanlış bir kanıdır.22 Ayarda iki çeşit işçilik vardır.Birincisi Bilezik ve sarrafiye grubu yani yatırımlık ürünlerdir.İşçilikleri diğer fantazi ürünlere göre daha uygundur.İşçilik fiyatları ise kuyumcular odası tarafından belirlemektedir.(Her kuyumcuda 22 altın fiyatları ekranda yayınlanmaktadır).İkinci Grup ürünler ise işçilikli ürünlerdir.Örnek Harsır set,kelepçeler,bileklikler gibi.Müşterin kafasını karıştıran en büyük şey ise baktığı ürünleri grama bölüp fiyat çıkartmasıdır.Bu şekilde her yerde farklı bir fiyat bulmaktadır.

Bunun sebebi ise:

1-Ürün kalitesine bağlıdır.(Cila,rodaj,kaplama,el işçiliği).Merdiven altı üretilen ürünle firmadan çıkan ürün işçiliği aynı değildir.Taşlı ürünle taşsız ürünün işçilikleri farklıdır.

2-Mağazanın fiyat politikasına göre değişir.Avmde mağazası olan bir firmayla giderleri düşük olan bir firmanın mağazası arasında fiyat farkı oynar.Nedeni ise maliyetler ve kar beklentisi.

3-Ürün tedariğine ve aracılara bağlıdır.Eğer Mağaza peşin olarak alıyorsa vadeli olarak alan işletmeye göre ürünleri daha uygun işçilikle mal etmektedir.Ayrıca kuyumculukta çantacılık sitemi vardır.Direk atölyeden alan mağazayla çatacıdan(aracıdan)alan mağaza arasında işçilik farkları olmaktadır.Nedeni ise çantacılar aldıkları ürünün üzerine karlarını koyarak satarlar.Altınkonak tüm ürünlerini direk olarak üreticiden almaktadır.22Ayar ürünleri satarkende  %20 ile %35 arasında zarar söz konusudur.Fakat altının yükselmesiyle birlikte işçilik 22 ayarda kendini kısa sürede telafi etmektedir.

4-Ayar düşüklüğüne bağlıdır.Sektörümüzde dürüst insanlar olduğu gibi sahtekar insanlarda vardır.Bazı atölyeler veya kuyumcular ayarı düşük altın satmaktadır.Ürünün üzerinde patenti olsada ayarı olması gerekenden düşüktür.Fiyatı uygun bulabilirsiniz fakat ayarı düşük olabilir.Ucuz altın olmaz.Çok dikkatli olmak gerekiyor.Aldığınız ürünü daha sonra bozdurmaya gittiğinizde ürünün ayarı düşük olduğu anlaşılıyor ve aldatılmış olduğunuzu anlıyorsunuz.

5-Ürünün İkinci el olması.Bazı kuyumcular hurda olarak aldığı ürünlerin bakımını yaparak tekrardan vitrine koymaktadır.Müşterinin sorduğu ürün eğer fiyatı piyasaya göre uygunsa ürün mutemelen diğer sebebler yoksa ikinci eldir.İkinci elin müşteteriye bilgi vermeden satılması etik değildir.Ayrıca Zamanla üründe daha önce kullanıldığından dolayı taş düşmesi matlaşma kopma gibi sorunlar yaşanmaktadır.

Altınkonak olarak siz değerli müşterilerimize 22 ayar bilezik satışında işçilik hesaplama işleminde %100 doğru şekilde fiyat vermektedir. Zaten bizlerle bir kere çalıştığınızda başka bir kuyumcuya gitmeyeceksiniz. Altınkonak olarak siz değerli müşterilerimize 22 ayar altın bilezik satışında en uygun hesaplamayı yaparak fiyatını belirlemektedir. Piyasa koşullarında verdiğimiz fiyatları çok zor bulabilirsiniz.